Yesti

Cetco – Alpagut Gölet Projesi

Cetco – Alpagut Gölet Projesi
2011
LGCL Membran Uygulaması
Cetco Iberia S.L.
M.Kemal Paşa / BURSA / TÜRKİYE
favicom
GELİN PROJELERİNİZİ BİRLİKTE GÜVENLE İNŞA EDELİM
+90 (216) 392 33 43
İstanbul, Türkiye
info@yestigroup.com
Pazartesi - Cuma : 08:30 – 18:00

Proje Hakkında

Sulama amaçlı su depolama yapılarında astar seçimi, projenin uzun vadeli performansını belirleyen temel karardır. Bu projede klasik HDPE yerine bentonit esaslı bir kompozit astar (GCL — Geosynthetic Clay Liner) tercih edildi; bentonitin su ile temasında hidrate olarak kendi kendini iyileştiren yapısı, küçük punktür ve perforasyonlara karşı doğal bir tolerans sağlıyor ve tarımsal su altyapısında bakım yükünü düşürüyor.

Marmara bölgesinin killi-siltli zemin yapısına sahip bir tarım havzasında, gölet tabanı ve şevleri için subgrade hazırlığı yapıldıktan sonra GCL rulolar şartname binilerine uyularak serildi. Bindirme zonlarında ekstra bentonit toz takviyesi uygulandı, ankraj hendekleri ile çevre kapatması tamamlandı. Üzerine konulan koruma toprağı kalınlığı, hidrate olma süresi göz önünde bulundurularak kontrollü biçimde yerleştirildi.

İspanya merkezli üretici firmanın teknik yönlendirmesi ile birlikte yürütülen sahada, ürünün serim toleransları ve hava koşulları (yağmur öncesi kapatma) gibi parametreler birebir denetlendi; teslim sonrası gölet yıllık tarımsal sulama döngüsüne sorunsuz alındı.

YESTİ ile İletişime geç..

Projeleriniz için güvenilir bir çözüm ortağı arıyorsanız, doğru yerdesiniz.